Rybářský rozcestník

24-Hodinové Rybárske Preteky

MO SRZ Brodské Vás pozýva na II. ročník 24-hodinových pretekov, konaných 28-29.8.2024 na adrese: Brodské 908 85 Slovensko, dedina ležiaca 1km od hraníc s ČR. Tak ako minulý rok, aj teraz je len obmedzený počet lístkov, a to (110 ks)…

Mapa-Hamre2

Adresa: Brodské 908 85 Slovensko
Odpovědná osoba: Patrik Kaiser
Telefon: +421 907 757 131
E-mail: [email protected]
Webové stránky: https://www.facebook.com/…908

MO SRZ Brodské Vás pozýva na II. ročník 24-hodinových pretekov. Tak ako minulý rok, aj teraz je len obmedzený počet lístkov, a to (110 ks). Rezervácia lístkov na tel. č. +421 907 757 131
Preteky budú prebiehať na Ramene Hámre, hned vedľa dediny.

Adresa: Brodské 908 85 Slovensko, dedina ležiaca 1km od hraníc s ČR.

Vstupné je 80€. Prvá cena je 3 000€ , druhá cena 1 000€, tretia cena 500€. Tieto ceny sú za prvé 3 najdlhšie ryby z pretekov.

Ďalších 7 vecných cien máme prichystaných pre každú kategoriu:
1xKapor, 1xAmur, 1xSumec, 1xZubáč, 1xŠtuka 1xUhor, 1xBoleň

Ostatní:
Presný rozpis pravidel máme uvedený na FB stránke.

V prípade nejasností volajte na hore uvedené číslo, alebo napíšte správu na FB : MO SRZ Brodské

BUFET -> čap. pivo, čap. kofola, víno, káva,
ryb. fašírka, guláš, langoše, cigára

TOMBOLA
1.cena-> Smart TV,,,,,,,,, 2.cena-> Naf. Vírivka,,,,,,,,3.cena-> Kosačka…

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….