2 náročnost
80 minut
+ 2 dny proležení
800 g bílé ryby
40 g petržele
40 g mrkve
2 ks cibule
sladká paprika
voda
sůl
Příprava
- Osolené porce ryby necháme asi 20 minut odležet.
- Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka dáme do hrnce spolu s kolečky očištěné kořenové zeleniny.
- Přidáme ryby, zalijeme vodou a vše přivedeme k varu.
- Ochutíme mletou červenou paprikou a zvolna vaříme asi 1 hodinu.
- Rybí maso vytáhneme, vložíme do hlubší mísy a zalijeme ho procezeným horkým vývarem (pokud máme vývaru příliš mnoho, vaříme ho dále bez ryb, až tekutinu zredukujeme na takové množství, aby byly ryby těsně ponořeny.
- Zalité ryby necháme vychladnout, dáme do chladu a necháme ještě 2 dny proležet.