Tento rybí salát lze vyrobit z jakýchkoliv ryb, druhy lze i kombinovat. Prověřeno rybáři!
1. Do čisté, mírně osolené vody dáme očištěné a vykuchané ryby, vaříme cca 10-20 min, až se maso začne samo oddělovat od kostí, pak ho vytáhneme a necháme vychladnout
2. Zatím, co se ryby vaří, nakrájíme na jemno cca 1-2 ks středně velké cibule, pokrájené
cibule vložíme do mísy
3. Připravíme si nálev; do hrnce nalijeme 0,75 l vody a 2 dcl octa, nasypeme 1/2 sáčku Deka, nálev 5 minut povaříme, uvařený nálev necháme vychladnout
6. Do mísy s cibulí přidáme vychladlé rybí maso bez velkých kostí, zalijeme vychladíme a zcezeným nálevem, necháme 2-3 dny uležet na chladném místě nebo přímo v lednici
7. Po 2-3 dnech uleželé maso zcedíme a spolu s cibulí promícháme s majonézou (na cca 4 kg ryb dáme 1 malou sklenici majonézy)
8. Zcedíme sterilizovanou zeleninu (nejlepší je Moravanka), nasypeme ji do rybího salátu, který ještě ochutíme mletým černým pepřem, vše dobře promícháme a můžeme servírovat.
Takto připravený rybí salát podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.