500 g rybích filetů
200 g brambor
150 g hřibů (lze nahradit žampiony)
1,5 l vody
150 ml smetany na vaření
2 ks kyselé okurky
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 ks petržel
1 ks bobkový list
mletý černý pepř
drcený kmín
nové koření
sušený kopr
máslo
sůl
Příprava
- Filety zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme, vaříme 20 minut na mírném ohni.
- Vývar scedíme, rybí maso rozdělíme na kousky, zbavíme kostí a kůže.
- Na másle podusíme cibuli s nakrájenými houbami, nastrouhanou mrkví a petrželí, osolíme, okmínujeme.
- Směs zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory na kostičky, ochutíme sušeným nebo čerstvým koprem, mletým pepřem, přisolíme, povaříme
- Když brambory změknou, přidáme do polévky nakrájené okurky na kostičky, kousky rybího masa a zjemníme smetanou. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme například s žitným chlebem.
Poznámka
Text i foto: D. M.