Rybářský rozcestník

Rybářský zápisník FishNote

Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

FishNoteaplikace-letáček-článek

Aplikace pro rybáře Rybářský zápisník – FishNote je již vícejazyčná. Postupně jsme vychytali drobné nedostatky a dnes si ji můžete bez obav stáhnout pro Android zde: play.google.com/store/apps… Všechny uživatele mobilů Apple musíme zatím zklamat. Z technických, ale především z ekonomických důvodů jsme ji zatím nespustili.

Doufáme, že vám aplikace pomůže v rozvoji vašeho rybářského umění. Naše mobilní aplikace Rybářský zápisník – FishNote nabízí rybářům možnost přehledně si zaznamenávat jednotlivé výpravy, podmínky lovu, jako například tlak vzduchu, či počasí v době výpravy, dále typ vody na které budete chytat, hloubku lovných míst a především úspěšnost lovu. Díky naší aplikaci nezapomenete na druh montáže, či druh nástrahy, na kterou se vám podařilo chytit nějakou pěknou rybu… Nesmíme zapomenout ani na galerii a možnost pochlubit se s úlovkem svým přátelům a známým na sociálních sítích. Do aplikace lze nahrát také souřadnice revíru pomocí Google mapy.

Pokud berete rybaření opravdu vážně, bez svého rybářského zápisníku se prostě neobejdete!

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….