Rozpis na 2 porce:
2 ks filety z kapra kolem 200 g
2 ks cibule
50 g anglické slaniny
25 g obyčejné slaniny (špeku)
mletý černý pepř
hladká mouka
sušená šalvěj
petrželka
citron
kmín
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, poprášíme moukou, na oleji opečeme zprudka z obou stran do zlatova.
- Opečenou rybu přesuneme do pekáčku, poklademe plátky cibule, anglické slaniny, špeku, posypeme jemně sušenou šalvějí, okmínuje, trochu podlijeme vodou.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme, až slanina začne pouštět tuk a zlátnout, zhruba 10-12 minut.
- Hotové filety ryby na talíři ozdobíme citronem a petrželkou, podáváme například s vařenými brambory.
Poznámka
Text foto D. M.