400-500 g vařeného masa ze sumce bez kostí a kůže
100 g šunky
50 g strouhaného tvrdého sýru
2 ks jarní cibulky i z natí
2-3 ks stroužky česneku
1 ks vejce
strouhanka
mletý pepř
majoránka
olej
sůl
Příprava
- Uvařené maso rozcupujeme vidličkou na malé kousky, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nakrájenou cibulku s natí, strouhaný sýr a utřený česnek, rozklepneme vejce, vše důkladně promícháme.
- Směs ochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou, strouhankou směs zahustíme.
- Navlhčenýma rukama vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran do zlatova.
- Podáváme s vařenými brambory a zeleninovou čalamádou.
Poznámka
Text i foto: D. M.