750 g rybích odřezků
250 g brambor
1,2 l vody
4 ks menší oloupaná rajčata
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks cibule
Koření:
4 ks kuličky nového koření
4 ks kuličky celého pepře
1 ks bobkový list
sladká červená paprika
mletý černý pepř
hladká mouka
petrželka
máslo
sůl
Příprava
- Rybí odřezky zalijeme vodou, osolíme, přidáme kořenovou zeleninu a divoké koření, vaříme na mírném ohni 40 minut.
- Vývar scedíme, zeleninu odložíme stranou, rybí maso zbavíme kostí, kůže dáme do misky.
- Na másle necháme zpěnit cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, hladkou moukou, uděláme jíšku, kterou naředíme rybím vývarem. Potom nalijeme zbytek vývaru, přidáme nakrájené brambory na kostičky a papriku, vaříme, až brambory změknou.
- Na závěr přidáme do polévky nakrájená oloupaná rajčata, nakrájenou mrkev a celer z vývaru, ochutíme solí, mletým pepřem.
- Do talířů dáme rybí maso a zalijeme polévkou, na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka
Text i foto: D.M.