2 náročnost
20 minut
+ hodina odpočinutí masa
Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra (po 150-200 g)
2 ks feferonky (kozí rohy)
1 ks jedna červená cibule
1 ks jedna bílá cibule
5 cl bílého vína
sladká mletá paprika
citronová šťáva
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra posolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
- Porce ryb osušíme a na oleji (do oleje přidáme 4 kolečka mrkve, aby se nám ryby nepřichytila, starý babičkovský fígl) opečeme z obou stran, do měkka.
- Opečené porce ryby posypeme sladkou mletou paprikou, odložíme stranou.
- Část šťávy po pečení slijeme a přidáme nakrájenou cibuli a feferonky, zastříkneme bílým vínem, osolíme a dusíme do měkka.
- Směsí, přelijeme porce ryby, podáváme s chlebem a chlazeným pivem.
Poznámka
Text i foto: D. M.