Rozpis na 1-2 porce:
1-2 hrsti na kostky nebo nudličky nakrájená líčka ze sumce a odřezky ze sumce
2 lžíce tuk (olej, máslo)
(sušené bylinky)
koření na ryby
pepř
sůl
Příprava
- Líčka opatrně vyndáme z hlavy sumce, dále použijeme různé odřezky, nejen z hlavy, ale i z ostatních částí sumce. Odstraníme z nich kůži, případně tuk, opláchneme a pak okapané nakrájíme na kostky či proužky.
- Připravené maso ochutíme kořením na ryby, osolíme, okořeníme pepřem (já použil i sušené bylinky), necháme chvíli odpočinout a působit sůl a koření na maso.
- Na troše oleje (můžeme přidat i kousek másla), zprudka připravené maso sumce zprudka krátce orestujeme.
- Nejlépe ihned, horké podáváme, stačí, k této dobrotě, pečivo.