Rybářský rozcestník

Restovaná sumčí líčka a odřezky (z porcování sumce)

Rychlá minutka, která je připravená do 10 minut, přitom chutná skvěle. Kromě luxusních sumčích líček, na které mnoho rybářů zapomíná, je připravená z různých odřezků, co vznikají při bourání sumce. Tyto zbytky je škoda vyhodit!

1 náročnost
20 minut
RestovanáRestovanáRestovanáRestovanáRestovaná
  • Rozpis na 1-2 porce:
  • 1-2 hrsti na kostky nebo nudličky nakrájená líčka ze sumce a odřezky ze sumce
  • 2 lžíce tuk (olej, máslo)
  • (sušené bylinky)
  • koření na ryby
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Líčka opatrně vyndáme z hlavy sumce, dále použijeme různé odřezky, nejen z hlavy, ale i z ostatních částí sumce. Odstraníme z nich kůži, případně tuk, opláchneme a pak okapané nakrájíme na kostky či proužky.
    2. Připravené maso ochutíme kořením na ryby, osolíme, okořeníme pepřem (já použil i sušené bylinky), necháme chvíli odpočinout a působit sůl a koření na maso.
    3. Na troše oleje (můžeme přidat i kousek másla), zprudka připravené maso sumce zprudka krátce orestujeme.
    4. Nejlépe ihned, horké podáváme, stačí, k této dobrotě, pečivo.

    Nejčtenější články

    Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

    Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.