500 g již uvařeného rybího masa
250 g vařeného žlutého hrachu
3-4 ks stroužky česneku
1 ks vejce
mletý černý pepř
strouhanka
majoránka
sádlo
sůl
Příprava
- Uvařené rybí maso rozemeleme společně s dopředu uvařeným, scezeným a prochladlým vařeným hrachem.
- K mletému dále přidáme vejce, strouhanku a vše čistýma rukama důkladně propracujeme.
- Směs ochutíme drceným česnekem, majoránkou, solí a mletým černým pepřem.
- Mokrýma rukama tvoříme kuličky velikosti ořechu, ty obalíme ve strouhance.
- Smažím ve vyšší vrstvě sádla pěkně dozlatova.
- Z usmažených kroket necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk.
- Podle tohoto receptu usmažené rybí kroketky servírujeme nejlépe s okurkami, cibulí, hořčicí a čerstvým chlebem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek