300 g filetů z tresky (nebo candáta)
400 g rajčat
1,2 l vody
2 lžíce rajského protlaku
1 šálek uvařené rýže
1 ks bobkový list
1 ks cibule
mletý černý pepř
tymián
máslo
sůl
Příprava
- Filety zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, vaříme 20 minut na mírném plameni do měkka.
- Vývar scedíme maso necháme vychladnout a rozebereme na lupínky.
- Rajčata nařízneme do kříže, zalijeme vařící vodou, po chvíli vodu slijeme a rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na másle krátce podusíme cibuli, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku a naředíme rybím vývarem.
- Do hrnce nalijeme zbytek vývaru, přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, okořeníme tymiánem, mletým pepřem, vaříme 10 minut.
- Nakonec do polévky přidáme vařenou rýži a rybí maso, dochutím solí, mletým pepřem a necháme jen prohřát.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek