Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Ve dnech 27.8. – 2.9. 2024 se konalo v polském městě Lesko 28. Mistrovství Evropy v lovu ryb muškařením. Český tým se na tomto mistrovství umístil na výborném 3. místě, v konkurenci 15 zahraničních týmů….
Hned na úvod bych chtěl podotknout, že každý rybář (včetně nás „kaprařů“) chytající způsobem, při kterém je pro zvýšení šance na ulovení ryby vhodné použít vnadění, má určitě své osvědčené praktiky, krmné směsi i taktiku lovu. Právě proto nechci (popravdě …
Trvalo to dlouho, hodně dlouho. Ale přesto se ti rybáři, kteří mají zájem o novinky z Českého rybářského svazu, dočkali. Rada ČRS totiž nedávno spustila nové stránky na Facebooku. Dá se očekávat, že s pomocí tohoto kanálu bude Rada ČRS informovat rybáře …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.