Rybářský rozcestník

Pozvánka na krajský přebor v muškaření

MO Čáslav ve spolupráci s MO Mělník zvou na krajský přebor v muškaření, který se koná 6. 10. 2024 na revíru Jizera 8….

Závazné přihlášky zasílejte nejpozději do 28. 9. 2024 na e-mail [email protected].

Pravidla:
Závod proběhne podle Soutěžního a závodního řádu pro rok 2024.

Bodování a míra ryb:
Bodují se všechny ryby (*mimo ouklejí) od 180 mm. Každá hodnotitelná ryba se měří a zapisuje na mm (s bonifikací 100b za rybu). Chytá se systémem závodník rozhodčí ve dvou sektorech tak, aby každý chytal dopoledne na neochytané vodě a odpoledne na ochytané vodě s odstupem jednoho závodu.

Výsledek se skládá ze dvou závodů.
Pro účastníky závodu je v závodním úseku zákaz rybolovu od neděle 22.9.2024 včetně. Tréninkové povolenky je možné zakoupit po předchozí dohodě u pana Obdržálka v MO Turnov 607 834 132

Popis závodní trati a výskyt ryb:
Sektor A:
vytyčen na revíru Jizera 8 (451 027) cca 30m pod jezem, který se nachází nad silničním mostem z ulice Jíčínská až po soutok s pstruhovou Libuňkou. Voda mimopstruhová, šířka toku 10 – 30 m, dno převážně kamenité, písčité, proudnější úseky a klidnější pasáže, hloubka od 0,3 – 2 m. Břehy převážně přírodní a přístupné. Parkování závodníků a přístupy viz mapa č.2. Značeno vždy z pravého břehu po proudu.

Sektor B:
vytyčen na revíru Jizera 8 (451 027) od soutoku s Libuňkou až cca 20m pod energo lávku. Voda mimopstruhová, šířka toku 10–30 m, dno převážně kamenité, písčité, proudnější úseky a klidnější pasáže, hloubka od 0,3 – 2 m. Břehy převážně přírodní a přístupné. Parkování závodníků a přístupy viz mapa č.3. Značeno vždy z pravého břehu po proudu.

Výskyt ryb: proudník, tloušť, pstruh obecný, pstruh duhový, lipan, štika, cejn,
ostroretka, kapr a ostatní bílá ryba

Více v přiložených propozicích zde.

Nejčtenější články

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.