Rybářský rozcestník

Sumčí filetky smažené, obalené v ochucené mouce

Jednoduchý recept na filátka ze sumce obalená v ochucené mouce, pak usmažená v oleji dozlatova, servírovaná s čerstvým pečivem.

1 náročnost
30 minut
SumčíSumčíSumčí
  • 600-800 g filetů ze sumce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička paprikové vegety
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1/2 lžičky pepře
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mouky zamícháme paprikovou vegetu spolu s pepřem, česnekem a rybím kořením.
    2. Filetky sumce osolíme, obalíme v mouce
    3. Smažíme, v dobře rozehřátém oleji, z obou stran pěkně dozlatova.
    4. Podáváme teplé, spolu s čerstvým pečivem.

    Doporučení

    Skvělé je k takto usmaženým filetům ze sumce servírovat nějaký dip, například jogurtový, bylinkový, sýrový…

    Nejčtenější články

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.

    Použití PVA šňůrky (nitě) v praxi

    PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.

    Pozvánka na dětské závody do Příbrami

    Místní organizace Příbram pořádá dětské náborové rybářské závody, které se konají 6. 10. 2024 na rybníku Horní Obora….