300-400 g filetů z tresky
4 ks rajčata
4 ks žampiony
4 ks stroužky česneku
1 ks menší cuketa
1 ks větší cibule
1 lžíce strouhaný parmazán
mletý černý pepř
citronová šťáva
lístky bazalky
olivový olej
tymián
máslo
sůl
Příprava
- Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odpočinout.
- Cuketu omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, cibuli, česnek a žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme olivovým olejem.
- Na plech narovnáme kolečka cukety, ty osolíme, opepříme a na ně položíme osušené filety, které poklademe plátky rajčat, cibule, česneku, žampionů. Okořeníme mletým pepřem, tymiánem, nasekanou bazalkou, přidáme plátky másla.
- Plech vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C, pečeme 15 minut.
Doporučení
Podáváme například s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. M.