750 g rybích odřezků
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 l vody
2 ks bílé slovenské papriky mírně pálivé
1 ks velké cibule
2 lžičky červené sladké papriky
sůl
Příprava
- Rybí odřezky zalijeme vodou, přidáme překrojenou cibuli, 2 lžičky sladké červené papriky osolíme, vaříme, pokud se cibule nerozvaří (zhruba 1 hodinu).
- Potom vývar scedíme, kousky masa vybereme, odstraníme kostičky, ostatní propasírujeme přes cedník do vývaru.
- Do polévky nastrouháme nudličky kořenové zeleniny a přidáme proužky papriky, vaříme, pokud paprika nezměkne.
- Polévku nalijeme do talířů, můžeme přidat kolečka feferonky, podáváme s chlebem nebo pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek