Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra
2 ks menší cibule
3 ks stroužky česneku
1 ks mrkev
1 ks petržel
400 g brambor
100 g anglické slaniny
mletý černý pepř
kmín celý
pažitka
tymián
chilli
olej
sůl
Příprava
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, mrkev, celer nastrouháme na hrubé nudličky, cibuli nakrájíme na proužky, vše promícháme, směs osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a drceným česnekem.
- Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme, necháme odpočinout.
- Pekáč vymažeme olejem, rozprostřeme směs brambor a zeleniny, dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
- Po 10 minutách, když začnou brambory měknout, přidáme k bramborům na kostičky nakrájenou slaninu, promícháme, na brambory položíme porce kapra, které osušíme, posypeme slaninou, ochutíme chilli, pečeme dalších 10-12 minut na 160 °C podle výkonu trouby.
- Podáváme teplé se zeleninovým salátem.
Poznámka
Text i foto: D. M.