Rybářský rozcestník

Prodám rybářské auto Renault Kangoo 16 V, 4×4

Prodám Renault Kangoo 4×4 16V (benzin), rok výroby: 2004. Najeto 230 tisíc. Nová technická, tedy na 2 roky! V současnosti nepojízdný, něco s motorem a odpojený kardan náhonu 4×4. Jinak nové brzdové destičky, výměna oleje, repas přední nápravy (výměna silentbloků a čepů) a mnoho dalšího, kompletně vše bylo připraveno na technickou, kterou prošlo bez problémů. K autu ještě 4 plechová kola se zimními pneumatikami a originální postel do auta! Výbava: tažné zařízení, šíbr – celá střecha, rádio s CD, klima – ale nepoužívané, vypuštěné… nutné vidět. Auto minulý týden odstavené, předtím pravidelný provoz bez závad.

kangoo-4x4-prodano
ubytovani-pristresek-2kempovani-u-vody-autoauto2

Kontakt

Jiří Langer

702818602

[email protected]

Odpovědět na inzerát

Lokalita

Chábory 5 (u Dobrušky)

Královéhradecký

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….