Rybářský rozcestník

Hlaste se do krajského přeboru SÚS v položené

ČRS, z. s., Středočeský územní svaz pořádá krajský přebor v lovu ryb udicí na položenou, který se koná 5. – 8. 9. 2024 na vodní ploše Písková Lhota. Zájemci se mohou hlásit do 26. 8. 2024 na email: [email protected]….

ČRS, z. s., Středočeský územní svaz pořádá krajský přebor v lovu ryb udicí na položenou, který se koná 5. – 8. 9. 2024 na vodní ploše Písková Lhota. Zájemci se mohou hlásit do 26. 8. 2024 na email: [email protected].

Délka závodu je 63 hodin a soutěží dvoučlenná družstva. Startovné je 1 000 Kč za tým.

HARMONOGRAM:

Začátek závodu

čtvrtek 5. 9. 2024
15:00 – zahájení prezence
15:30 – losování
19:00 – start závodu

Konec závodu

neděle 8. 9. 2024
09:00 – konec závodu
12:00 – vyhlášení výsledků

ORGANIZAČNÍ VÝBOR:

garant závodu Radek Zahrádka
ředitel závodu Pavel Kletečka
JURY bude určena z řad závodníku
Čestní hosté
Předseda SÚS Dušan Hýbner
Jednatelka SÚS Jaroslava Fryšová
Soutěží se, dle platného soutěžního a závodního řádu LRU – položená ČRS.

Více v propozicích zde: semax.crs-sus.cz/soubory/propozice-zavodu…

Nejčtenější články

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.