Rybářský rozcestník

Nash Day s Alanem Blairem

18.8.2018 k nám zavítá vzácná návštěva. 😎Hvězda značky Nash: Alan Blair! Celý den bude k dispozici všem zákazníkům. Můžete se těšit na několik přednášek a rozsáhlou venkovní expozici značky Nash. Více info na našem webu. 🙂 Těšíme se na vás!

Díky skvělé spolupráci značky Nash a firmy Parys se nám společně podařilo domluvit skvělou akci. Na naši kamennou prodejnu do Jičína přijede hvězda značky Nash Alan Blair. Zapište si do kalendáře 18. 8. 2018. Od 9:00 do 18:00 tu bude Alan k dispozici pro všechny zákazníky. Během dne se můžete těšit na několik Alanových přednášek s českým překladem. Mezi přednáškami si s vámi Alan rád prohodí několik slov ohledně všeho, co vás bude zajímat. Čeká na vás nabitá venkovní expozice zboží značky Nash včetně všech novinek. Na místě bude možnost zakoupení jídla i pití. Každý, kdo si na prodejně zakoupí jakýkoliv produkt značky Nash, bude automaticky zařazen do losování o hodnotou cenu. Výherce vylosuje Alan na konci celého dne. Přesný program včetně přednášek bude upřesněn na této stránce během pár dní.

Všichni pžíznivci rybaření jsou u nás v sobotu 18. 8. 2018 vítáni.

Více zde: Nash Day s Alanem Blairem

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….