Rybářský rozcestník

Obal na pruty z džínů (riflí)

Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

obalobal

Tenhle nápad jsem okoukal při poslední výpravě na Orlici, kde si vedle mě sedli dva rybáři, děda a vnuk. A budete asi překvapení, ale tento retro obal neměl, jak by jste čekali děda, ale právě jeho vnuk. Mě se tak moc líbil, že jsem hned doma ženě oznámil, že na Vánoce by mě také Ježíšek jeden takový mohl přinést, tak uvidím. Má žena je šikovná, stroj má, šít umí a já mám několik riflí, do kterých se už asi nikdy nevlezu. 🙂

Obal z džínsů, i židlička vypadá retro…

Co vy na to? Není to skvělý nápad? Máte někdo také nějakou takovou vychytávku pro rybáře? Pokud ano, budeme rádi za text i fotografie! Stačí nám je poslat na náš email: rybarskyrozcestnik(@)seznam.cz.

Nejčtenější články

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.