Rybářský rozcestník

Pohár pod Zelenou horou

ČRS, z. s., místní organizace Nepomuk Vás všechny srdečně zve na IV. ročník kombinovaného závodu v LRU na plavanou a feeder – Pohár pod Zelenou horou, závod je součástí Plzeňského Grandslamu, koná se dne 5. 7. 2024 na rybníku Klášter v obci Klášter u Nepomuka…

Popis závodu:

Jedná se o v lovu ryb udicí na plavanou a feeder.
Účastníci budou losem rozděleni na dvě skupiny. Jedna skupina bude chytat první kolo feeder a druhá plavanou. Do druhého kola se skupiny vymění. Lov na feeder bude probíhat ze strany od hospody a na plavanou z druhé strany. Pro oba úseky je omezený počet na 20 závodníků. Celkový maximální počet závodníků je 40.

Pravidla pro feedrový závod:

Nástrahy, návnady a způsob vnadění. Chytá se dle závodního řádu LRU feeder.
1. Celkové množství návnad na jedno kolo je omezeno na 15 litrů.
2. Celkové množství povolených živých nástrah na jedno kola je omezeno na 1,5 litru.
3. Závodníci mohou vnadit při základním vnadění a v průběhu závodu pouze krmítkem max. velikosti dle ZŘ (průměr 5 cm a max délka 7 cm).  Při hrubém krmení sestava nesmí obsahovat koncový návazec s háčkem.

Pravidla pro závod v plavané:

Nástrahy, návnady a způsob vnadění. Chytá se dle závodního řádu LRU na plavanou.
1. Celkové množství návnad na jedno kolo je omezeno na 15 litrů.
2. Celkové množství povolených živých nástrah na jedno kola je omezeno na 1,5 litru.
30 minut před zahájením závodu proběhne kontrola množství návnad a nástrah, nutno mít živou nástrahu v krabičkách, které na sobě budou mít napsaný objem pro lepší kontrolu. Použití patentek je zakázáno.

Vyhodnocení:

Závod bude vyhodnocen jako celkový a to součet umístění jednotlivců z prvního a druhé kola. Dále budou vyhlášeni vítězové sektorů.

Program:

6:30 – sraz účastníků pod hospodou v Klášteře
7:00 – prezentace, losování, rozchod na místa
7:30 – příprava
8:50 – 9:00 – krmení
9:00 – 12:00 – 1.kolo
12:00 – 14:20 – vážení, oběd, příprava na 2 kolo
14:20 – 14:30 – krmení
14:00 – 17:00 – 2. kolo
17:00 – 18:00 – vážení a vyhlášení výsledků
18:30 – večerní posezení

Přihlášky posílejte do 28. 06. 2024 na e-mailovou adresu [email protected] nebo na tel 723749838. Nutné uvést jméno příjmení a MO.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/pohar-pod-zelenou-horou-877/

Nejčtenější články

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.