Místní organizace Bělušice zve na dětský rybářský závod, který se koná 22. 6. 2024….
Propozice a další info náborových závodů a juniorské ligy v přívlači „Duhák Rachyně“. ČRS, z. s., Středočeský územní svaz a MO Vlašim zvou všechny na 3. ročník dětského náborového závodu v lovu ryb přívlačí „Duhák Rachyně“, který je zároveň i 1. kolem juniorské ligy v přívlači. Závod se koná 13. 4. 2019 na revíru 413 996 Blažejovický potok 2 – Píště (Rachyně).
V loňském roce v hlavním zpravodajství pořadu Události na ČT1 proběhla informace o zavedení krátkodobého rybářského lístku pro turisty a to na 30 dní. Šok však byl pro rybáře registrované v ČRS, že tato povolenka se bude vydávat bez podmínky prokázání kvalifikačních předpokladů, tedy bez klasického školení a závěrečné zkoušky, kterou musí od roku 2004 v Česku absolovat každý rybář, který chce lovit na svazových revírech. I přes protesty běžných rybářů byly upraveny právní předpisy a od 1. ledna 2017 se začaly tyto krátkodobé rybářské lístky vydávat.
Organizátoři závodu Stairs2Hell oznámili, že třetí ročník tohoto závodu se odehraje v říjnu od 5. do 12. 10. 2019. Lokalita: Novomlýnská nádrž (Dyje 5), Startovné: 36 000 Kč, Hlavní výhra: 20 000 eur!
Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.
Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.
Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.
Langer MediaNet s.r.o.
Chábory 5, 518 01 Podbřezí
IČO: 04732090, DIČ: CZ04732090
Kontakt: 775 684 842
rybarskyrozcestnik(@)seznam.cz
Copyright 2024 ©Rybářský rozcestník. Všechna práva vyhrazena.
Kopírování jakékoliv části webu není povoleno bez souhlasu autora.