Rybářský rozcestník

Pozvánka na dětský závod do Berouna

Místní organizace Beroun zve na dětský rybářský náborový závod, který se koná 22. 6. 2024 na revíru Berounka 3….

Závodit se bude na 2. kola stylem položená, plavaná, feeder, na jeden prut s jedním
návazcem a jednoháčkem! Možno mít připraveno více prutů.
Bodovaná je každá ulovená ryba: 1 cm = 1 bod. Ryba bude po změření a zapsání do
bodovacího lístku vrácena šetrně do vody (doporučuje se s sebou vzít kbelík nebo vezírek na
uchování ryby do příchodu rozhodčích).
Vítězem se stává závodník s nejvyšším počtem bodů.
Hodnocené je 1. – 3. místo v každé kategorii: pohár + věcné ceny.
Pohár + věcná cena za největší ulovenou rybu (taktéž v každé kategorii).
Pro všechny ostatní závodníky připraveny drobné ceny.

ZÁVOD JE URČEN PRO VŠECHNY DĚTI DO 15 LET A BUDE ROZDĚLEN:
KATEGORIE 1.: do 9 let
KATEGORIE 2.: 10 – 15 let
Je povolena výpomoc rodičů (doprovodu) při vyproštění háčku nebo podebrání ryby. Za
každé dítě zodpovídá doprovod!
Povinná výbava s sebou: podběrák (delší, vysoké břehy), vyprošťovač háčků a metr!
Po celou dobu závodu bude k dispozici stánek s občerstvením. Každý ze závodících má
občerstvení ZDARMA.

STARTOVNÉ SE NEPLATÍ, POVOLENKA K LOVU NA DANNÉM REVÍRU ANI RYBÁŘSKÝ LÍSTEK
NENÍ NUTNOSTÍ (KDO MÁ, VEZME S SEBOU).

ČASOVÝ HARMONOGRAM ZÁVODU:
09.00 – 09.30 Prezentace závodníků
09.30 Losování míst (volný výběr místa, dle pořadí příchodu)
10.00 – 12.00 1. kolo závodu
12.00 – 13.00 Poločas + občerstvení
13.00 – 15.00 2. kolo závodu
15.30 Vyhlášení výsledků
Změna časového harmonogramu je v kompetenci pořadatele!

Více zde: https://semax.crs-sus.cz

Nejčtenější články

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.