Místní organizace Bystřice zve na dětský závod, který se koná 7. 9. 2024 na „Zájezdku“….
Více na plakátu.
Jižní Morava – Pět tisíc nedospělých jeseterů malých plánuje každý rok vysadit i do jihomoravských vod Povodí Moravy. Státní podnik chce obnovit populaci této vzácné ryby v Dunaji a jeho přítocích. Tedy i na několika místech řeky Dyje na Břeclavsku a Moravy na Hodonínsku.
Tým Carp Team Plzeň je tým, který přijal výzvu na rybářské závody. Je to naše premiéra. Dokážeme překvapit a někdy i sami sebe. Dvorní dodavatel rybářských potřeb a nástrah je náš kamarád Pepa Dytrych. Díky Pepo. Hejlov bereme jako poznání rybářské komunity a možnost poznat nové přátele. Obrečíme rodinný klídek a vyrazíme k vodě na relax. Nástraha? Jet Fish? Dáme to …
Představujeme nafukovací pontony RAPTOR. Jedná se o jedinečný produkt na trhu, který Vám umožní lovit tam, kam se jiný nedostanou. Nafukovací pontony jsou navrženy tak, aby jste si na něm mohli postavit svůj bivak/brolly, umístit pruty na stojanu atd. To vše v závisloti na velikosti pontonu …
Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Langer MediaNet s.r.o.
Chábory 5, 518 01 Podbřezí
IČO: 04732090, DIČ: CZ04732090
Kontakt: 775 684 842
rybarskyrozcestnik(@)seznam.cz
Copyright 2024 ©Rybářský rozcestník. Všechna práva vyhrazena.
Kopírování jakékoliv části webu není povoleno bez souhlasu autora.