Rybářský rozcestník

Pozvánka na I. ligu v plavané

MO Kolín RIVE pořádá z pověření Rady ČRS a SO LRU v termínu 7. – 8. 9. 2024 na revíru Labe 24 A ve Veletově I. ligu v lovu ryb udicí na plavanou…

veletov-závody

Organizační pokyny:

1. Maximální množství krmiva na jeden závod je stanoveno dle platného závodního řádu na 20 l a množství živých nástrah a návnad na 2,5 l. Před začátkem závodu bude provedena kontrola dle platného závodního řádu.
2. Ryby budou po zvážení nepoškozeny vráceny vodě.
3. Při tréninku je zakázáno sakování ryb!!!
4. Ubytování si jednotlivá družstva zajišťují sami.
5. Závodí se dle platného závodního a soutěžního řádu pro rok 2024.
6. U závodního úseku je zakázáno vjíždět auty na louky a polí, parkování vozidel podél cesty a na pořadatelem určených místech!!! Je nezbytné ponechat na cestě podél Labe místo pro hladký průjezd automobilů!!!!
7. Závody se konají za každého počasí.
8. Případné drobné časové změny programu vyhrazeny
9. K účasti na závodě jsou nutné následující platné doklady: registrace s platnou známkou, platná povolenka k rybolovu, legitimace člena ČRS (MRS), platný státní rybářský lístek.

Popis závodního úseku:

Pravý břeh Labe u obce Veletov. Voda mírně tažná, hloubka 3 až 4 metry, dno štěrkopísčité, místy bahnité, břehy upravené, svažité, bez vyšší vegetace. Šířka řeky je cca 60 metrů.

V úlovcích převládá: cejnek malý, cejn velký, podoustev, plotice, ouklej.

Časový rozvrh:

Pátek 6. 9. 2024

12.00 – 17.00 oficiální trénink
17.30 PREZENCE – Losování sektorů pro závodníky

Sobota 7. 9. 2024

06.00 – 07.30 sraz závodníků na závodní trati,
07.30 zahájení, losování 1. závodu
10.00 začátek přípravy závodníků
10.55 5 minut do kontroly krmení
11:00 kontrola krmení
11.50 – 12.00 krmení
12.00 – 16.00 1. závod
16.00 vážení úlovků

Neděle 8. 9. 2024

06.00 – 07.30 sraz na závodním úseku
07.30 losování 2. závodu
08.30 začátek přípravy závodníků
09.25 5 minut do kontroly
09.30 kontrola krmení
10.20 – 10.30 krmení
10.30 – 14.30 2. závod
14.30 vážení úlovků
16.00 vyhlášení výsledků

Pořadatel si vyhrazuje právo na změny v časovém programu.

Více zde: semax.crs-sus.cz

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.