750 g kousky různých ryb, mořské plody
30 g sušených hub (nebo 300 g čerstvých)
2 l vody
2 dl bílého vína
4 ks stonky řapíkatého celeru
4 ks stroužky česneku
4 ks rajčata
1 ks mrkve
1 ks cibule
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekané kapary
citronová šťáva
špetka šafránu
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
- V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, plátky česneku, krátce orestujeme
- Dále přidáme nakrájená rajčata, mrkev, řapíkatý celer, předem namočené sušené houby, nasekanou petrželku a kapary, krátce podusíme
- Směs zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl pod pokličkou na mírném ohni vaříme 30 minut
- Po půl hodině nasypeme kousky ryb, mořské plody, vaříme ještě 15 minut
- Na závěr polévku dochutíme bílým vínem, citronovou šťávou, případně přisolíme a opepříme.