1000 g kapra (1 půlka většího kapra)
2 ks vaječné bílky
2 lžíce Solamylu (škrobová moučka)
2 lžíce vody
sezamové semínko
Zálivka:
1/4 l vývaru (rybí, nebo lze připravit z kostky Masoxu)
1 ks pórek
3 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce octa
1 lžička Solamylu
1 lžička zázvoru
1 lžička cukru
špetka chilli
Příprava
- Z půlky kapra vyřízneme páteř a odstraníme žeberní kosti, stáhneme kůži. Z plátu masa, který nám vznikl, seřízneme plátky silné asi 5 mm, velké jako dlaň.
- Kousky masa namáčíme do těstíčka, které umícháme z bílků, Solamylu a vody.
- Obalené kousky rybího masa smažíme na oleji do zlatova, z obou stran, odložíme stranou.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájená pórek, zalijeme vývarem a přidáme zázvor, sójovou omáčku, cukr, ocet, chilli. Omáčku vaříme 5 minut, na závěr zahustíme lžičkou Solamylu.
- Kousky ryby rozložíme na talíř a přelijeme omáčkou, posypeme sezamovým semínkem.
Doporučení
Podáváme s rýží a kimči (kvašená asijská zelenina).
Poznámka
Text i foto: D. Marounek