1 náročnost
30 minut
+ 24 hodin marinování
Rozpis na 4 porce:
4 ks porce kapra
0,5 l čirého rybího vývaru
Na marinádu:
1 dl octa
0,5 l vody
1 lžička cukru
2 lžíce hrášku
1 ks cibule
1 ks bobkový list
1 ks sterilovaná okurka
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
Příprava
- Jednotlivé porce kapra povaříme v rybím vývaru 5 minut, drátěnou naběračkou přendáme rybu do kameninové nádoby, necháme prochladnout.
- Z výše uvedených surovin na marinádu uvaříme marinádu, necháme ji vychladnout, po vychladnutí nalijeme na porce ryby, pod pokličkou necháme v chladu 24 hodin rozležet.
- Podáváme s pečivem.
Doporučení
Podobně můžeme marinovat upečené porce kapra.
Poznámka
Text i foto: D. M.