Rybářský rozcestník

Kousky sumce na česneku

Kostky sumce potřené česnekem, obalené v mouce a pak orestované, tento recept je rychlá minutka, kterou zvládne každý.

2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí  
KouskyKouskyKousky
  • 500 g masa ze sumce
  • 4 ks stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa odstraníme kůži, tuk i kosti, připravené maso sumce nakrájíme na kostky 3×3 cm velké. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, nechám hodinu odpočinout.
    2. Kostky masa osušíme, potřeme drceným česnekem, obalíme v hladké mouce.
    3. Smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje, opečené kostky rozložíme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
    4. Podáváme například se smaženými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D.M.

    Nejčtenější články

    Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

    Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.