Rybářský rozcestník

Lín pečený s kořenovou zeleninou

Lín má skvělé maso, proto stačí ho upéci spolu se zeleninou. Skvělý oběd je tak zajištěný.

2 náročnost
40 minut
linlinlinlin
  • 1 ks lín kolem 300 g
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks kousek celeru
  • 50 g slaniny
  • nasekaná petrželka
  • mletý černý pepř
  • kmín celý
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného lína posypeme solí, necháme 10 minut působit sůl, potom setřeme sliz a opláchneme vodou, osušíme.
    2. Rybu vložíme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, poklademe proužky cibule, kolečky mrkve, celeru, přidáme kostičky slaniny, posypeme tymiánem, podlijeme trochou vody.
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 °C, během pečení občas přelijeme výpekem, pečeme až zelenina a ryba změkne, zhruba 15 minut.

    Poznámka

    Text i foto: D.M.

    Nejčtenější články

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.

    Použití PVA šňůrky (nitě) v praxi

    PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.

    Pozvánka na dětské závody do Příbrami

    Místní organizace Příbram pořádá dětské náborové rybářské závody, které se konají 6. 10. 2024 na rybníku Horní Obora….