Rybářský rozcestník

Losos s kmínovou krustou

Rychlý a chutný recept na porce lososa polité řídkým kmínovým těstíčkem, zapečené v troubě, servírované polité křenovou smetanou.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g lososa
  • 60 g strouhanky
  • 120 ml oleje
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • petrželová nať
  • drcený kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Čtyři filety z lososa bez kůže osolíme
    2. Ze strouhanky, drceného kmínu, škrobové moučky, nasekané petrželové natě a poloviny oleje smícháme řídké těstíčko
    3. Rybí filety rozložíme na olejem vymazaný plech a na jejich vrchní stranu rozdělíme kmínové těstíčko
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 210 °C asi 5-8 minut
    5. Jednotlivé porce podáváme přelité křenovou smetanou.

    Nejčtenější články

    Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

    Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.