Mořský ďas je jedna z nejškaredějších ryb na světě, jeho maso má však znamenitou chuť. Kromě páteře je úplně bez kostí a jeho konzumace je tak velmi jednoduchá. Tento indický recept je na ďasa marinovaného v pastě Tandori masala, která dodá masu barvu a zajímavé aroma.
1. Rybí maso zbavíme hřbetní kosti a nakrájíme na větší kostky
2. Tandrori pastu smícháme s olivovým olejem, pak marinádou hojně potřeme rybí maso a necháme klidně i několik hodin odležet
3. Marinovaného ďasa mírně osolíme a zprudka opečeme na pánvi na oleji
4. Opečené kousky na závěr zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme tak 10 minut, až bude maso z venku krásně červené a uvnitř svítivě bílé a měkké.
Více o mořském ďasu najdete v našem atlase mořských ryb: Mořský ďas (ďábel).