Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1752 dalšíchDalší variace na pomazánku připravenou z kousků vyuzeného sumce, dále pórku, vajec uvařených natvrdo, kyselé okurky, ostré pasty harissa, hořčice, kečupu a nasekané petrželky.
Další z rychlých úprav rybího masa, v tomto případě čtyř porcí kapra. Porce ryby nejprve osolíme, okořeníme kmínem, posypeme hladkou moukou, zprudka opečeme na sádle, servírujeme přelité šťávou z výpeku.
Boilies si můžeme v domácích podmínkách vyrobit již z hotových směsí, nebo si směs na koule můžeme sami připravit. Jedna z možností je pak na boilies směs použít hotovou krmítkovou směs. Hodně vám to ulehčí práci a krmítkové směsi mají tu výhodu, že mají již od výrobce namíchaný ideální poměr všech složek, co ryby milují.
V mouce s paprikou obalené podkovy z kapra pokapané citronovou šťávou, usmažené dozlatova, poté podušené chvíli v omáčce připravené z výpeku po smažení ryby.
Rychlý, přitom chutný recept ze švédské kuchyně. Podobně se zapékají i brambory se slanečky, které se předem vymáčí v mléku.
V jednoduchosti je krása! Silnější filety ze sumce o váze 150-200 g osolené, okořeněné, opečené na pánvi na oleji a másle pěkně z obou stran, servírované například s opečenými brambory a jogurtovým dipem. Recept na pokrm připravený do 30 minut.
Asijské polévky jsou velmi oblíbené pro svoji vůni, pikantní a ostrou chuť i rychlou přípravu. Tento recept je na jednu z variant rybí polévky z rybího masa, krevet a dalších surovin.
Nevíte, co s přebytky vyuzených ryb, když jsou kamarádi a rodina přejedená? Vyrobte si z nich konzervy a zavařte je! Zavařené v lednici vydrží minimálně půl roku, pokud je dříve nezkonzumujete.
Chutná směs z na másle opečeného masa z kapra a dalších surovin servírovaná na topinkách. Často se podává na výlovech rybníků v jižních Čechách, podle rybníku Bezdrev je právě tato směs pojmenovaná.
Nechce se vám letos na Vánoce obalovat kapra? Zkuste jednoduchou pikantní úpravu kapra s koprem, česnekem a dalšími surovinami. Tuto úpravu kapra zvládne každý. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb. Recept pochází z Norska.