Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1752 dalšíchOstrá pochoutka k pivku. Nejlepší je na tento recept mlíčí z kapra nebo sumce.
Rychlý a chutný rybí salát ze zavináčů, který zvládne každý. Podle tohoto receptu připravený salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem.
Haltorma je stará rybářská pomazánka, kterou můžeme připravit jak z ryb vařených, dušených, tak také smažených. A pokud právě nemáte v lednici či mrazáku žádné rybí maso, můžete použít na tento recept zmražené kostky rybího filé.
Chutná, hustá, sytá polévka z odřezků a hlavy sumce dále z podušeného zelí a další povařené zeleniny.
Rybí šašlik, podle tohoto receptu, podáváme nejlépe spolu s grilovanou zeleninou a pečenými brambory.
Jednoduchý recept na filety z tresky upečené v troubě ochucené drceným pepřem, mletou červenou paprikou a solí, pokladené plátky másla a snítky rozmarýnu.
Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Recept z běloruské kuchyně. Můžeme na něj použít maso z jakékoliv sladkovodní nebo i mořské ryby. Pokrm chutná skvěle teplý i studený druhý den.
Na natrhané kousky římského salátu pokladené kousky opečeného lososa, proužky červené papriky, černé olivy, krutonky z pečiva a vločky parmazánu, vše zakápnuté olivovým olejem.
Recept z norské kuchyně. Tímto způsobem lze připravit jakoukoliv rybu, tedy jak mořskou, tak sladkovodní.