Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1752 dalšíchRecept na úpravu ryb z čínské kuchyně. Takto lze připravit mořské i sladkovodní ryby. V receptu byl použit losos.
Připravit čirý rybí vývar chce trochu fortelu, výhoda je, že můžeme použít všechny odřezky z ryb, i vnitřnosti (játra zbavíme žluči a z hlav vyřízneme žábry, bývají na nich paraziti). Z uvařeného masa pak můžeme udělat rybí knedlíčky.
V alobalu v troubě, nebo na roštu dobře rozpáleného grilu, pečené (grilované) podkovy kapra spolu s nasekanou šunkou, vejci, podušenými houbami a jarní cibulkou. Podáváme s opečenými plátky bagety, nebo toastového chleba, který potřeme česnekem.
Kombinace teplého čočkového salátu a čerstvě ugrilovaného tuňákového steaku je prostě famózní. K tomu ještě čerstvé pečivo a váš oběd či večeře nebude mít chybu.
Porce štiky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova, servírované obložené podušenou zeleninou ochucenou rajským protlakem, worcesterem a kořením.
Rybí polévka podle receptu z rumunské kuchyně, která se vaří z drobných rybek, ovšem můžeme použít i odřezky a jikry například z kapra.
Okořeněné, prošpikované porce kapra zprudka opečené na oleji, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po rybě. Porce ryby servírujeme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným vejcem nejlépe s bramborem nebo rýží.
Recept z francouzské kuchyně. Pokrm lze připravit jak ze sladkovodních tak i mořských ryb.
Recept na rybí polévku z 20 let minulého století podle Anuše Kejřové, známé kuchařky a autorky několika kuchařek, které se dočkaly několika vydání.
Okořeněné filety, půlky či podkovy ze štiky upečené v troubě doměkka pokladené máslem, servírované s domácí holandskou omáčkou.