2 náročnost
25 minut
+ 1 hodina odležení
Rozpis na 2 porce:
2 porce (po 150-200 g) pstruha duhového
2 ks stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
citronová šťáva
mletý pepř
máslo
sůl
Příprava
- Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odpočinout.
- Česnek utřeme a promícháme s nastrouhaným zázvorem.
- Porce ryby osušíme, potřeme, směsí, poklademe kousky másla, vložíme do zapékací misky.
- V předem vyhřáté troubě pečeme na 180 °C 15 minut, během pečení, 1-2x, přelijeme šťávou z výpeku.
- Na talíři ještě pstruha ochutíme drceným pepřem a podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka
Text i foto: D. M.