Račí maso smíchané s mletou sladkou paprikou a zjemněné račím máslem.
1. Do hrnce dáme vodu, přivedeme ji do varu a pak do ní dáme rozsekanou zelenou petržel, kmín, dobře očištěné raky a vaříme je asi 12-15 minut
2. Uvařené raky vyndáme a maso z ocasů a klepet vyjmeme
3. V kastrole rozpustíme máslo, v něm zpěníme mletou papriku, přidáme nakrájené račí maso a lehce je mícháme tak dlouho, až se dostatečně prohřeje
4. Upravený perkelt zjemníme račím máslem, dáme do hlubší misky a ozdobíme zelenou petrželí
5. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.
Příloha: Vařené brambory nebo dušená rýže.
Račí máslo: skořápky (krunýře) z uvařených raků utlučeme v hmoždíři, do menšího hrnce hodíme kus másla, utlučené skořápky a máslo škvaříme tak dlouho, až nám zčervená, necháme ho překapat přes čistou plátěnou utěrku, ztuhnout a tak nám vznikne račí máslo.