Rybářský rozcestník

Tuňák zapékaný (Maguro – jaki)

Asijský pokrm na plátky z tuňáka, zapečené spolu s kolečky citrónu, cukru, sójové omáčky …

2 náročnost
40 minut
  • 500 g tuňáka
  • 1 dl koňaku
  • 1 ks oloupaného citrónu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Do ohnivzdorné zapékací misky vymazané olejem urovnáme plátky tuňáka a zalijeme je koňakem, sójovou omáčkou, posypeme cukrem a solí
    2. Na rybu ještě vyskládáme kolečka citrónu zbavené kůry
    3. Pokrm dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, hned, jak šťáva začne vařit, plátky citrónu otočíme
    4. Zapékáme asi 20-30 minut.

    Doporučení

    Takto zapečené plátky tuňáka podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.

    Použití PVA šňůrky (nitě) v praxi

    PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.

    Pozvánka na dětské závody do Příbrami

    Místní organizace Příbram pořádá dětské náborové rybářské závody, které se konají 6. 10. 2024 na rybníku Horní Obora….