Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Historicky prvními krajskými přeborníky SÚS v lovu ryb na položenou se stali Jakub a Petr Nouzákovi (tým Rampelníci). Krajský přebor v položené byl na Pískové Lhotě zahájený ve čtvrtek a skončil dnes….
Málokterý rybář se může pochlubit většími úlovky sumečka amerického (Ameiurus nebulosus) anebo sumečka černého (Ameiurus melas). Jsou sice známé větší úlovky na řece Tisa, ale to je pouze věc náhody, protože žádný rybář nejde k vodě s tím, že tento invazivní druh …
Suroviny: -800 g podkov ze štiky -sůl -100 g másla -1 vejce -80 g strouhanky. Postup: podkovy omyjeme, osušíme a osolíme. Z másla odkrojíme asi25 g a vymažeme jim zapékací misku. Do ní potom naskládáme porce štiky. V jiné nádobě …
V Bosně, Albánii a dalších zemích západního Balkánu je v plánu postavit na 2800 vodních elektráren, a to na řekách, které patří mezi poslední divoké řeky v Evropě a poskytují útočiště řadě druhů sladkovodních ryb, včetně ohrožených a endemických. Podle nejnovějších studií může masivní výstavba …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.