Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Nebo spíš dáváte přednost dražším prutům?? Lov kaprů je takříkajíc neoblíbenější disciplínou na českém rybářském kolbišti. S tím plyne také velmi široká nabídka rozličného vybavení pro lov těchto ryb. Aktuálně se podíváme na nejprodávanější kaprové pruty na našem trhu. Věnovat …
Na jaře jsme prezentovali celkové distribuce ryb v minulém roce (ZDE), v následujícím období se podíváme na úlovky za předchozí rok, a začneme KAPREM. Celkem bylo na revírech Severočeského ÚS v minulém roce vykázáno téměř 121500 ks ponechaných kaprů o …
Pozvánka na dětský den, kde ČRS MO Pardubice bude prezentovat svoji činnost. K vidění budou některé živé druhy ryb, auto s přívěsem pro přepravu živých ryb, rybářské náčiní, rybářské zařízení, pruty, navijáky a nástrahy pro sportovní rybolov. Rybářský trenažér, kde …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.