Rybářský rozcestník

MOJÍCH PRVÝCH 6 MESIACOV V IMOTHEP CARPBAITS

17.4.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

MOJÍCH PRVÝCH 6 MESIACOV V IMOTHEP CARPBAITS

7.10.2015! To bol ten deň, kedy som sa dostal prvý krát do kontaktu so značkou IMOTHEP. Názov tejto firmy a jej produkty som poznal už dávnejšie, ale nikdy som tomu nevenoval väčšiu pozornosť, až nastal deň, keď ku nám na predajňu prišiel Mirko Bečka a ukázal mi boilies s názvom MUMMY ako novinku na ďalší rok. Hneď, ako som si k nej privoňal som vedel, že na ten boilies musím chytať. Netrvalo dlho a dohodli sme sa na spolupráci.
Prvú výpravu pod novou značkou som si naplánoval na posledný októbrový týždeň. Počasie mi moc neprialo a celý čas pršalo. Ryby mi na kŕmenie reagovali veľmi dobre. Za prvé tri dni som zdolal 11 kaprov s váhou od 6 do 10kg. Bol som milo prekvapený z množstva záberov ale aj trochu sklamaný, že sa mi nepodarilo chytiť rybu 10kg+. Na štvrtý deň to ale vypuklo. V tom najväčšom daždi dostávam záber na udicu, kde mám boilies MUMMY a rýchlo sadám do člna. Po cca 20 minútach zdolávania z člna v silnom vetre som podobral nádherného šupináča s váhou 17,8kg!
Imothep
Bol to môj nový osobák. Urobil som si pár fotiek na pamiatku a rybu pustil späť kam patrí. V noci som zostal bez záberu ale ráno podoberám behom hodiny dvoch úžasných lyscov s váhami 15 a 15,3kg.
Imothep
Neskutočný zážitok. Bohužiaľ som musel ukončiť rybačku o jeden deň skôr. Bol som veľmi šťastný za nový osobák a to na hneď prvej výprave pod značkou IMOTHEP.
Zima tento rok pre mňa ubehla dosť rýchlo, pretože som mal možnosť chodiť k vode dosť často. Podarilo sa mi uloviť dokonca aj kapra nad 10kg 30.decembra na boilies Sarkofág, čo je do studenej vody úplná bomba.
Imothep
Pracovné povinnosti mi nedovolili sa dostať k vode na dlhší čas, tak som väčšinu svojich rybačiek podnikal na jednu, max 2 noci.
Začiatkom marca som si odbehol na jednu noc za kamarátmi na neďaleké štrkovisko a to som ešte nevedel, čo ma čaká. Hneď po obede dostávam razantnú jazdu a s parťákom Dávidom skáčeme do člna. Po pol hodinovom boji mi Dávid podoberá krásne sfarbeného šupíka s váhou tesne nad 20kg!!
Imothep
Imothep
Bol som neskutočne šťastný, že sa mi podarilo behom pol roka zdvihnúť dva krát osobák.
Ani nie dva týždne na to som zdolal ďalšiu krásnu rybu s váhou 18,2 kg.
Imothep
Je to pre mňa úžasných prvých 6 mesiacov a som strašne zvedavý, ako bude moja sezóna pokračovať…
Výrobky firmy IMOTHEP Carpbaits ma presvedčili o svojej kvalite a ja verím, že aj Vám sa s nimi bude dariť minimálne tak dobre ako aj mne. Držím vám palce.

Imothep
Imothep
Imothep

Za IMOTHEP Carpbaits Maťo Michalička

Príspevok MOJÍCH PRVÝCH 6 MESIACOV V IMOTHEP CARPBAITS zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.