Rybářský rozcestník

Nastala nám jeseň

20.10.2016 •
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Nastala nám jeseň

Štítky:

No respekt - kimot teamNastala nám jeseň obdobie ktoré mám asi najradšej. U vody väčší kľud, koľkokrát som u vody sám, proste pohodička. Pri týchto rybačkách načerpávam viacej energie ako inokedy. Voda sa ochladzuje, lístie padá, teplota tiež. Ale evidentne to rybám nevadí čo som rád, a keď sa ešte podarí pekný úlovok, ktorý zapozuje majestátne pred objektívom, no čo viac si priať. Proste nádhera.
Tomuto obdobiu sa chcem u vody povenovať najviacej času , ako sa bude len dať.
Pridávam pár fotiek z jednej krátkej rybačky, ktorú som absolvoval hneď po ochladení. Nádeje som si nejaké nerobil, ale predsa sa jeden fešák pozrel na podložku. Krásna zdravá ryba plná kondície, ktorá sa mi evidentne krmila na mieste, kedže s nej išlo vytrávené boilies Noční Běs. Pod háčik XC1 som našil pre väčšiu atraktivitu identické boilies ktoré išlo do vody na zákrm spolu s popkou Broskyňa. Samozrejme kaprík po odfotení putoval späť do vody. Tak by to pri väčších rybách malo byť.
Za No Respect Karásek

 

No respekt - kimot team
No respekt - kimot team
No respekt - kimot team
No respekt - kimot team
No respekt - kimot team
No respekt - kimot team
No respekt - kimot team
No respekt - kimot team

Príspevok Nastala nám jeseň zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….