Rybářský rozcestník

Online BCC Zaječí 2016

23.9.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

23.09.2016, 10:00

Start závodu provází silná mlha a závodníci čekají na první záběry. Tým PM-baits ulovil na místě č.5 šupináče 13.20kg. Hodně záběrů také hlásí L&M baits a Dragoni. Tyto ryby ale zatím nepřesahují hranici 8kg.

14459903_10207318149857253_644013833_n
14424066_10207318148777226_1942860679_o

22.09.2016, 18:00

Vítáme Vás u online přenosu z 2. BCC Zaječí 2016. Máme nalosováno a týmy se vydali na svá místa. Rozhodčí provedou kontrolní vážení krmení, které je omezeno na 60kg na tým. Netradičně jsem také udělali fotku všech týmů před začátkem losování a sešlo se nás opravdu hodně. Start závodu je stanoven na 6:00, je tedy dost prostoru na nachystání správné a vítězné taktiky pro tento závod.

14379977_10207313583943108_3959316160920982406_o
14344777_10207313583863106_9008087943967452009_n
14453980_10207313592863331_2046471709_o
14453924_10207313592783329_870961770_o
14372454_10207313584383119_1127232559987260969_o

Příspěvek Online BCC Zaječí 2016 pochází z book Fishing

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….