Ryby – cejni, plotice a podobné bílé ryby do 30 – 35 cm délky – vyvrhneme a omyjeme. Připravíme si nálev z asi 5 l převařené studené vody a 30 dkg soli. Do vody vložíme ryby. Zatížíme je, aby byly …
Postup: Stahlého úhoře necháme asi 48 hodin naloženého ve vodě se solí, kterou dobře rozpustíme mícháním (na 1l vody asi 6 polévkových lžic soli). V případě, že máme v menší udírně kovovou síťku, nařežeme úhoře na asi 10cm dlouhé špalky, …
Postup: Většina rybářů udí pouze klasické ryby,jako je úhoř,kapr,sumec či pstruh. Ovšem i jiné druhy ryb se velmi hodí do udírny! Například všem dobře známí cejn. Dá se ve velkém počtu ulovit takřka na všech revírech,takže i za jednu vycházku …
Suroviny: -4 menší pstruzi- -200 g smetanového sýra- -2 stroužky česneku- -snítka tymiánu- -snítka majoránky- -1 citrón- -4 mladé cibulky (jarní)- -olivový olej- -pepř- -sůl- -4 hrsti bukových hoblin- Postup: Pstruhy vyfiletujeme, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet. …
Suroviny: * 800 g candáta * sůl * olej * 100 g strouhanky * 1 malá sklenice černých oliv * hrst čerstvé bazalky * 70 g parmazánu * olivový olej Postup: Troubu rozehřejeme na 230 °C…
Suroviny: -600 g candáta -100 g másla -100 ml sladké smetany -200 ml mléka -30 g strouhaného sýra -20 g strouhanky -50 g hladké mouky -300 g listového špenátu -400 g brambor -4 vejce -2 žloutky -sůl -muškátový oříšek -bílý …
Suroviny: -750 g očištěného candáta -110 g tuku -50 g cibule -bobkový list -celý pepř -2,5 cl bílého vína -1 žloutek -lžíce rajčatového protlaku -lžíce hladké mouky -polovina citrónu -lžíce kaviáru -5 cl smetany -sůl Postup: Na tuku osmahneme do …
Suroviny: 1 candát libovolné koření na ryby olivový olej 1 sáček mražené zeleniny dle vlastní chuti oříšek másla sůl Postup: Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme …
Suroviny: 1 candát pepř strouhaný muškátový oříšek sůl 400 g jablek 100 g vyloupaných vlašských ořechů 50 g hrozinek citron rostlinný olej Postup: Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou. Osolíme, okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku a necháme odležet tak …
Suroviny: Candát do 1 kg citron kopr bylinkové másl sůl pepř citrónová šťáva zeleninový vývar celý pepř nové koření, Bylinkové máslo: 5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr, máslo rozpustíme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželovou natí …
Suroviny: 800 g candáta 200 g žampiónů 0.2 l vína drůbeží vývar lžička másla sůl pepř citrónová šťáva rostlinný ole 4 mladé cibulky petrželová nať Postup: Porce candáta stáhneme z kůže, nasolíme okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme na …
Suroviny: candát sůl koření pochoutková smetana hladká mouka anglická slanina Postup přípravy: Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech uděláme ze …
Postup: Středně velkou štiku asi 1,5 kg naporcujeme na podkůvky, nasolíme, trochu opepříme a zakapeme citrónem. Ale s citrónem pozor, aby při pomalém postupu vaření nesrazila čerstvá šlehačka. Odleželé porce opečeme na másle dáme stranou do vyhřáté mísy, přikryjeme talířem …
Suroviny: -800 g podkov ze štiky -sůl -100 g másla -1 vejce -80 g strouhanky. Postup: podkovy omyjeme, osušíme a osolíme. Z másla odkrojíme asi25 g a vymažeme jim zapékací misku. Do ní potom naskládáme porce štiky. V jiné nádobě …
Suroviny: 4 vykuchaní pstruzi 8 tenkých plátků prorostlé slaniny 50 g másla 50 g krémového smetanového sýra typu žervé 1 svazek petrželky 2 svazky pažitky 1-2 stroužky česneku (podle chuti) sůl mletý černý pepř. Postup: Pstruhy omyjeme studenou vodou a …
Suroviny: 1 lín 2 lžíce citronové šťávy 50 g másla 60 g čerstvé smetany 1/8 l suchého bílého vína 1/8 l mléka, 1-2 lžíce sekané petrželky 1-2 lžíce hořčice 1 žloutek 1 cibule 1 mrkev 1 pórek 1 celer 30 …
Suroviny: Středně velkou štiku zbavenou šupin, ponechanou vcelku i s hlavou, asi 1/8 másla a čtyři stroužky česneku, sladkou i pálivou papriku, dvě velké cibule nakrájené na slabá kolečka, zhruba 30–40 dkg anglické slaniny nebo špeku, sůl, pepř, popřípadě zeleninu …
Suroviny: -4 filety pangasia -100 g suchého salámu v pepři (nebo v pálivé paprice) -1 velká cibule -6 stroužků česneku -sezamový olej -hladká mouka -granulovaný česnek -sůl Postup: Maso osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Zprudka ho opečeme na pánvi s …
Suroviny: -cca 700g filetů pangasia -cca 100g anglické slaniny v celku -cca 100g tvrdého sýru -sůl -bílý pepř -cca 70g másla -petrželová nať -párátka. Postup: Rybu necháme rozmrazit, osušíme a rozkrojíme na 2 – 3 cm proužky. Osolíme z obou …
Suroviny: -Rybí filé Pangasius -mražená zelenina (s úspěchem používám čínskou směs) -3-4 vejce -tvrdý sýr -sůl -koření podle vlastní chuti a fantazie -máslo, -prášek do pečiva -strouhanka -mléko, vše přiměřeně k danému množství. Postup: Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného …
Suroviny: -60 dkg filetů ryby pangasius -2 lžíce oleje -3 větší stroužky česneku -1 větší cibule -4 až 6 rajčat -5 dkg másla -1/2 citrónu -sůl podle chuti -1/4 trochu pepře -1 lžíce sušeného oregána -1 lžíce petrželky (já dala …
Suroviny: -3 rybí filety -2 cibule -1 větší rajče -10 dkg anglické slaniny -sýr Niva, sůl, citron, koření na ryby (všechno podle chuti) Postup: Budeme dělat 2 porce a tak si to rozdělte. Na čtverec alobalu rozložíme anglickou slaninu. Na …
Suroviny: -50 dkg filé z lososa (nebo jiného filé) -1/2 citronu -sůl podle chuti -máslo na vymazání pekáčku -1 bramborová kaše v prášku (obsah12,5 dkg) -1 balíček špenátového protlaku (45 dkg) -2 jarní cibulky -česnek, pepř, sýr podle chuti -2 …
Suroviny: -1kg ryb- -100 ml oleje- -mrkev- -celer- -0,5kg paprik- -200g rajčat- -150g cibule- -150g rýže- -zelená petržel- -citrón- -sůl- -pepř na ochucení- Postup: Do horkého tuku postupně vkládáme a pečeme nadrobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev, papriku, kousky rajčat a …
Suroviny: -150g bílé ryby- -20ml oleje- -30g cibule- -30g celeru- -20g mrkve- -50g rajčat- -10ml vína- -10g citrónu- -5g česneku- -0,2g černého pepře- -2g soli- Postup: Očištěnou a omytou rybu nakrájíme na kousky a marinujeme solí, citrónovou šťávou a pepřem. …
Suroviny: -200g bílé ryby- -8g mouky- -2g soli- -0,2 g černého pepře- -10ml oleje- -20g másla- -200g brambor- -4g petrželky- -3g česneku- -10g citrónu- Postup: Očištěnou a omytou rybu nakrájíme na porce. Marinujeme solí, pepřem, a citrónovou šťávou 1 hodinu …
Suroviny: • 4 menší vykuchaní pstruzi • 4 lžičky citronové šťávy • sůl • 1 hrnek hladké mouky • 1 lžička sladké papriky • olej • 4 lžíce másla • hrst mandlových lupínků Postup: Pstruhy omyjeme a dobře osušíme. Pokapeme …
Suroviny: -4 pstruzi -sůl -mletý pepř -hl. mouka na obalení -240 g másla -1 lžíce oleje -500 g čerstvých hub -1 lžíce sekané petrželky -3 lžíce strouhanky -máslo na vymaštění misky. Omáčka: -50 g cibule -100 g másla. Postup: Pstruhy …
Suroviny: -4 pstruzi -sůl -paprika -10 žampionů -koriandr (nebo petrželka) -hl. mouka na posypání ryb -200g másla -citron. Postup: Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně …
Suroviny: -4 větší pstruzi -60 g másla -200 g čerstvých hub -trochu sardelové pasty -petrželka -1 lžíce másla -4 vejce -1 v mléce namočená žemle -pepř -sůl -1 cibule -máslo na vymazání a na polévání -1 dl vína -sůl Postup: …