Suroviny na špíz: 400 g filetů z kapra bez kůže, 2 papriky – červenou a žlutou, 2 červené cibule, 200 g anglické slaniny, 4 žampióny, 1 citrón, olivový olej, sůl a pepř Suroviny na jogurtovou salzu: 0,2 l jogurtu (nejlépe …
Suroviny: -4 pstruzi -4 stroužky česneku -4 snítky rozmarýnu -olivový olej -mořská sůl -vločky chilii papriky -4 plátky anglické slaniny -půl citronu. Postup: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, …
Suroviny: -4 porce kapra- -4 plátky citronu- -20 g oleje- -citronová šťáva- -sůl- -tatarská omáčka- Postup: Očištěné a oprané porce kapra nařízneme na hřbetě a do otvoru vložíme plátek citronu. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Po odležení grilujeme …
Suroviny: -4 makrely (zmražené)- -zelená petrželka- -grilovací koření na ryby- -olej- -sůl- -2 mladé cukety- -2 rajčata- Postup: Vykuchané makrely necháme rozmrazit, dobře opláchneme, ale hlavu ani ocasní ploutve zatím neoddělujeme. Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené …
Suroviny: -4 porce ryby- -sůl- -mletý pepř- -4 lžíce brusinek- -lžíce citronové šťávy- -2 lžíce vína- -1 lžíce medu- -skořice- -olej- Postup: Plátky ryby osolíme a opepříme, dvě lžíce brusinek smícháme s citronovou šťávou, medem, vínem a skořicí, potřeme maso …
Suroviny: -4 porce kapra- -lžíce rozehřátého másla- -citrónová šťáva- -3 stroužky česneku- -mletá paprika- -drcený kmín- -mletý bílý pepř- -sůl- Postup: Kapra potřeme rozehřátým máslem, které před tím promícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí. Poté necháme alespoň …
Suroviny: -kapr- -olej- -koření- -vodu- -sůl- Postup: Kapra na celý den naložíme do solné lázně (na litr vody 3 dkg soli). Druhý den ho vložíme do drátěných pacek a grilujeme asi 25 minut. V průběhu grilování potíráme olejem s kořením. …
Suroviny: -12 kousků kapra- Na marinádu: -1 najemno nakrájenou cibuli- -4 lžíce oleje- -2 malé chilli papričky (zbavené semínek a nakrájené nadrobno)- -1 lžíci worcestrové omáčky- -1 lžíci tmavé sójové omáčky- -1 lžíci medu- -1 lžíci hořčice- -1 lžičku citronové …
Suroviny: -4 porce kapra- -citrónová šťáva- -trochu oleje- -30 g másla- -kari koření- -kečup- -worcesterová omáčka- -lžíce kaparů- -sterilovaná kapie- -pepř- -sůl- Postup: Suché a očištěné porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Opékáme na grilu Na másle …
Suroviny: -cca 1 kg amura- -2 lžíce másla- Na marinádu: -šálek červeného vína- -1/2 dcl fernetu- -2 lžíce oleje- -1 lžíci citrónové šťávy– -1 lžíci sekaného libečku- -bílý pepř- -sůl- Postup: Očištěného a na podkůvky nakrájeného amura vložíme do marinády, …
Suroviny: -Okouny (kolik,záleží na vás stačí jen vykuchat,opláchnout…)- -2 cibule- -sůl- -pepř- -2 lžíce oleje- -citonovou štávu- -hladkou mouku- -sekanou bazalku- Nádivka: -2 cibule- -sůl- -pepř- -2 lžíce oleje- -citonovou štávu- -hladkou mouku- -sekanou bazalku- Postup: citronovou štávou mírně zakapeme …
Suroviny: -1500g štiky- -citrón- -sůl- -červené víno- -bílý pepř- -500g másla- Na nádivku: -300g vepřového bůčku- -vejce- -sůl- -kmín- -strouhanou housku- Křenové máslo: -100g másla- -20g křenu- Postup: Vykuchanou a očištěnou štiku osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a potřeme olejem.Dáme …
Suroviny: -1 kg filetů ze sumce- -drcený zelený pepř- -sůl- -šťáva z 1 citronu- -1 citron- -různobarevné salátové listy- Příprava: Filety nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vetřeme drcený pepř. Necháme 2 hodiny v chladu odležet. Grilujeme 4 …
Suroviny: -2 celí líni- -2 lžíce plnotučné hořčice- -3 lžíce strouhanky (nebo drcených kukuřičných lupínků)- -20 g másla- -chilli- -mletý černý pepř- -sůl- -citronová šťáva- -olej na smažení- Příprava: Očištěné líny seřízneme na filátka, osolíme a osmažíme z obou stran …
Suroviny: -4 karasi asi po 300 g -1 cibule -majonéza -kečup -sůl -mletý černý pepř Příprava: Karasy očistíme od šupin, zbavíme vnitřností, vymyjeme a osušíme. Potřeme je směsí soli a pepře ze všech stran. Potom nadrobno nakrájíme cibuli a přidáme …
Suroviny: -4 vykuchaní pstruzi -sůl -šťáva z 1 citronu -12 plátků slaniny -500 g klouzků nebo hlívy ústřičné -1 lžíce olivového oleje -1 lžička sladké papriky -4 stroužky česneku -1/2 lžičky sušeného tymiánu Příprava: Pstruhy mírně osolíme, pokapeme polovinou citronové …
Bol už september , keď sa brehy riek po prázdninách vyľudnili a nastal tam aký-taký pokoj a v tom nočnom tichu sa mi do hlavy vkradla myšlienka , kam to vlastne spejeme?! Kam kráča rybárstvo v dnešnej uponáhľanej dobe , …
Tento článek je složen z odpovědí Lukáše Krásy na téma pískovny a lov kaprů v pískovnách. Nevím, přesně, co na nich tak zbožňuji. Možná obtížnost lovených kaprů mě neustále láká se vracet k pískovému břehu. Každopádně v oblasti Polabí, kde …
V tomto měsíci se pomalu, ale jistě hromadí úlovky našeho nejčastěji loveného predátora a tím je štika. Tyto tygrované krasavice našich vod můžeme ulovit v těchto měsících vcelku běžně na veškerých revírech…
Po zamrznutí vod nastává pro mnoho vyznavačů Petrova cechu včetně mě období příprav na ten správný čas, když ledy opět znovu povolí, a opět se může vyrazit k vodě v plné zbroji…
Rozmýšľam nad tým, či sa mi oplatí ísť na týždňovú výpravu vo veľkých horúčavách. Popravde povedané nemusím ani rozmýšľať, túžba ulovenia krásneho kapra u mňa nemá hranice, preto volám kamarátovi Rasťovi a dohadujeme sa kam pôjdeme. Keďže nechceme ísť ďaleko …
Rybářský web Nachytáno.cz ve spolupráci s prodejcem velice širokého sortimentu umělých nástrah na dravce umele-nastrahy.cz, pro Vás připravili jednoduchou soutěž o velice pěkné ceny, které vám mohou v nové sezóně 2012 dopomoci ke skvělým úlovkům.
Ponořte se do podvodního světa v Irsku a nechte se unášet jeho krásou. Spolu s rozličnými druhy ryb se kochejte, proplouvejte pod hladinou a pozorujte okolní život a jeho pestrost. velice zdařilé video, které vás zcela jistě zaujme. V nabídce …
Bez jednoho dne přesně po roce se vracíme na revír, se kterým si chceme vyřídit účty po loňské výpravě, kdy jsme vyhořeli jak papír. Kapři byli zrovna ve tření a my tenkrát chytli akorát amury. Tentokrát se však dařilo více. …
Jedním z nejoblíbenějších rybolovných způsobů dnešní doby je lov feederem. Mnoho rybářů se ale mylně domnívá, že se tímto způsobem ulovíme pouze menší a malé ryby. V tomto článku bych se chtěl věnovat některým strategiím tohoto lovu a poradit jak …
Počas chladných mesiacov december a január býva pri našich vodách zvyčajne úplne pusto. Sem – tam sa nájde otužilec, ktorý prehadzuje vodu, teda ak ešte nezamrzla, nejakou nástrahou, či čaká pri živej rybke na záber šťuky (samozrejme, že iba v …
Zase sedím na rybách a dívám se na „nahozený“ multiplátor nedaleko břehu. Mám tam rybičku na štiku. Nedá mi to ! Přemýšlím jak mojí první metodou jde sice „nahodit“- nebo spíše dopravit návnadu, spolu s vlascem od multiplikátoru a bójkou …
Je tu podzim a tak jsme se rozhodli ještě využit možnosti chytaní alespoň do 22:00. Vyrazili jsme tedy v říjnu na týdenní rybačku na oblíbenou pískovnu. Já Miloš a nejlepší kamarád Ala. Později se ještě připojil i parťák Miro a …
Měsíc Termín Leden 8.01.2019 v 18.00 hod. Únor 5.02.2019 v 18.00 hod. Březen 5.03.2019 v 18.00 hod. Duben 2.04.2019 v 18.00 hod. Květen 14.05.2019 v 18.00 hod. Červen 4.0…