Rybářský rozcestník

Petit Etang de la Saussaie

4.10.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Naast het grote meer van Etang de la Saussaie is er ook nog een klein domein met 2 meren. Op dit domein bevindt zich een huis met een meer van ruim 1,5 hectare en een meer van een kleine hectare groot. Deze bestemming is vanaf Utrecht via Luxemburg binnen de 5 uur tolvrij te bereiken.

De eigenaar is een zeer vriendelijke Fransman die ook Engels spreekt.

UW4A8519-t

Het meer van 1,5 hectare telt 3 stekken waarbij je vanuit het huisje kunt vissen. Het kleinere meer leent zich uitstekend voor het vissen met een penhengel.
Bij het boeken van Petit Etang de la Saussaie is het alleen mogelijk om beide meren te boeken met het huis en niet los van elkaar.
Het water is gemiddeld 1.80 meter diep en de bodem van het meer bestaat voornamelijk uit klei.

Bestand
Het bestand op Petit Etang de la Saussaie bestaat uit spiegel- als schubkarpers. Het gemiddelde gewicht van de karper is rond de 11 kg. Met een aantal toppers van ongeveer 21 kg. Op het kleine water bevinden zich veel kleine koi-, schub- en spiegelkarpers.

Facilitieten
Het huis is van alle gemakken voorzien: een compleet ingerichte keuken, badkamer met douche en toilet, 2 slaapkamers en een ruime woonkamer.

Service
Op slechts 5 minuten rijden zijn er winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Accommodatie
Het huis heeft 2 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden. De ruime woonkamer is voorzien van een tv en een compleet ingerichte open keuken. De badkamer is voorzien van douche en toilet.

The post Petit Etang de la Saussaie appeared first on Carp Crossing | WEBSITE.

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….