Nakládání rybího masa do různých marinád, většinou se marinují krátce, ale podle některých receptů i několik dní. Marinování slouží především k ochucení masa, ale někdy také proto, aby rybí maso přestalo mít svoji klasickou rybí vůni, která některým lidem smrdí. …
Marker je označení pro majáčkový typ splávku, který je k vlasci připevněn za obratlík na jeho spodním konci. Je to pomocník, s kterým lze poměrně snadno zmapovat dno jezera, řeky a podobně. Také lze marker použít jako bójku. Jak se …
Umělá nástraha původem z Ruska, kde na ni loví hlavně na dírkách, tedy pod ledem. Ve volných vodách lze lovit marmiškou i v kombinaci s další nástrahou, například žížalou. Je vhodná k lovu mnoha druhů dravých i nedravých ryb. U …
Marmyška je vlastně zátěž k nástraze, či tzv. nosič nástrahy. Může být plochá, kulatá, kapkovitá, vždy však s háčkem, na který se uchytí různá nástraha podle velikosti háčku a zacílení, co vlastně hodláme ulovit. Lov na marmyšku je v současnosti velmi populární …
Jde o larvy masařky ve stadiu, kdy již přestaly přijímat potravu, ale ještě se nezakuklily. Běžně se prodávají v obchodech rybářskými potřebami jak bílí, tak barevní.
Mělká cívka do navijáků vhodného k boloňkám a odhazovým prutům.
Jsou speciálně vykonstruovány k rybaření pro plavanou. Od ostatních druhů prutů se liší svou délkou (jsou dlouhé 4 a více metrů). K příjemným pocitům během rybaření výrazně přispívají lehké a odolné materiály. Pruty na plavanou se používají k lovu menších i středních ryb. …
Zařízení, které umožňuje rychlé vybírání ryb ze sítě v lovišti při výlovech rybníků. Je poháněn elektromotorem a ušetří rybářům¨jednu z nejtěžších prací.
Melasa je zbytek po vycukernění cukrové řepy či cukrové třtiny, v rybařině se používá například jako ingreinece do suchých směsí určených pro výrobu boilies nebo pelet.