Rybářský rozcestník

Chata u vody – Hněvkovická přehrada

Nevíte kam na ryby? Rybaření je největší záliba u nás. Jste právě Vy vášnivý rybář? Nabízíme celoroční ubytování pro rybáře i rodiny s dětmi přímo u vody na Hněvkovické přehradě – v Jeznici. Máme ideální podmínky ke klidné dovolené a bohatým úlovkům. Při rybaření u nás můžete chytit snad všechny druhy ryb. Rybářský revír 421073 Vltava.

sruby-u-vody2srzby-uvody-lodsruby-u-vody-interier

Lokalita

Hněvkovická přehrada

Kontakt

Kristina Poláková, Heřmaň 7, 370 07 České Budějovice

tel.: (+420) 602 320 677, tel.: (+420) 602 441 831, tel.: (+420) 387 988 501

[email protected]

http://www.chatauvody.cz/h2-uvod.html

K rybaření vám zapůjčíme:
– Plastovou rybářskou pramici s rozměry 5x2m, se spalovacím nebo elektromotorem, držáky prutů atd.
– Menší plechovou pramici s elektromotorem
– Zavážecí lodičku s DO a echolotem

Více informací včetně fotogalerie naleznete na www.rybolovnavltave.cz

Ubytovat se můžete ve dvou kanadských srubech. V každém srubu je:
– obývací pokoj (TV, Satelit, radio, CD),
– ložnice (přikrývky, ložní prádlo),
– koupelna,
– plně vybavená kuchyně (lednice, mrazák, elektrický sporák, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice),
– zahradní krb s grilem a udírnou, zahradní nábytek

Pro další informace a rezervaci navštivte www.chatauvody.cz

Rodinnou dovolenou můžete spojit s turistikou, návštěvou oblíbené ZOO, plavbou v obytné kajutové lodi – www.lode-pobytove.cz
houbařením, plaváním či využít zdejší nové cyklostezky do Českých Budějovic.

Těšíme se na Vaši návštěvu

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Pozvánka na dětský závod do Mladé Boleslavi

Místní organizace Mladá Boleslav zve na dětský rybářský závod i pro neorganizované děti, který se koná 7. 9. 2024 na revíru Jizera 4….